Frågor och svar


Regler och förutsättningar för 7 fiskelägen 2 uddar är lite annorlunda. Vi har samlat några frågor som har dykt upp som vi här försöker svara på.

Fråga: Banan sägs vara cirka 35 kilometer" är det fågelvägen?
Svar: Vi har mätt landvägen, kortaste sträckan, (kanske inte alltid snabbaste vägen).

Fråga: Hur kommer man till Östergarn/Ljugarn, var bor man?
Svar: Det funkar att bo i Visby om man vill. Buss nummer 11 går från Visbybusstation 8.35 till hamnen Ljugarn. Från Katthammarsvik går buss till Visby 15.15, 17.20 och 20.35. Boende i Katthammarsvik finns bland annat på Borgviks pensionat intill målplatsen.

Fråga: Finns det någon service för transport mellan start och mål?
Svar: Ja, vi transporterar överdragskläder, ombyte med mera. Lämnas vid start, hämtas vid mål.

Fråga: Hur länge får man springa? Är det någon angiven maxtid? (Hur sent får man läsa ur sin pinne... Blir man efterlyst via sin mobiltelefon vid viss tid?)
Svar: Vi tror att de flesta lagen klarar sträckan på fem timmar. Efter sju timmar bör nog alla vara i mål, vi väntar till sista lag är i mål. Det är dock inte tillåtet att övernatta på vägen.

Fråga: Det uppmuntras till simning (inte minst i Herrvik om man ser på kontrollpunkterna) - antar att en vattentät mobiltelefonpåse bör innehas då...
Svar: Ja, var rädd om mobilen. Testa verkligen att skyddet är vattentätt innan tävlingen.

Fråga:...samt är kartan simsäker?
Svar: Nej, kartan är tryckt på vanlig A4, stoppad i plastficka. Memorera sista biten eller fundera på något sätt att klara kartan över vattnet. Kanske någon slags flaskpost kan funka?

"After run" på Rökeriet - är det ungefär som en pubkväll, dvs öppet även för dem som INTE sprungit loppet och utan inträde?
Ja, alla är välkomna, men det är endast deltagare som blir bjudna på mat, som vanligt för alla gäster gäller att bör man äta eller dricka något om man går på restaurang.